Den gröna julen

 

Nu är julen över, men jag har inte ens märkt att den har varit här. Ingen snö så långt ögat kan nå. Bara det gröngula gräset. Jag har heller inte haft någon aptit på varken julmat, godis eller social gemenskap, men det kanske hänger ihop med väderleken?

Å andra sidan är det svårt att få någon god stämning överhuvudtaget i dagens samhälle. Jag har inte förmånen att jag kan blunda för allt tragiskt som sker runt omkring mig med mina medmänniskor och jag skulle heller inte vilja vara så blind.

Alla splittrade familjer till följd av ekonomisk utblottning. Psykisk sjukdom och ohälsosamt nyttjande av alkohol som också blir en effekt när välfärden utarmas. Barn som kommer i kläm och som inte får rätt förutsättningar för att kunna leva ett värdigt och lyckligt liv.

Det är omöjligt att räkna upp alla tänkbara situationer, men ”Sköt-dig-själv-och-skit-i-andra”-mentaliteten har förstört detta land totalt. Det är inte en längre ett land jag vill leva i. Och det beror inte på det gröna gräset denna jul.

En kommentar på “Den gröna julen

  1. Ping: Det här var bra sagt! | eaqhan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s