Läs och sprid! Det här är min pappa

 


Det här är min far. Nu är han 78 år och pensionär sedan många år. Men han slutade inte jobba förrän han var 75 år. Sedan han var en ung grabb, har han arbetat och sedan han var 30 år har han jobbat minst heltid. Efter en bypassoperation för många år sedan, arbetade han halvtid i några år. Men annars har han jobbat och jobbat. Han har aldrig varit hemma på heltid någon längre period. Med tanke på att han arbetade tills han blev 75 år och att han större delen av sitt liv har arbetat betydligt mer än heltid, borde inte de åren som han hade 50% i sjukpension, spela så stor roll. 

När jag var liten jobbade han i en färgfabrik hela dagarna och han tog tacksamt emot all övertid han kunde få. Vi behövde pengarna. Hans baslön var inte särskilt stor och min mor var handikappad och hade en usel sjukpension att leva på.

På fabriken som pappa jobbade i, inandades han en massa farliga kemikalier. På den tiden var det inte så noga med hur de handskades med dem. För att kompensera den dåliga hälsan, började han springa för att må bättre. Det blev Göteborgsvarvet och en massa maratonlopp. Jag fick ofta resa med honom när han skulle springa. Vi var bl a på Visby maraton och Stockholm maraton. Samma år som ”Ingo” Johansson mötte Floyd.

När jag gick i femman skilde sig mina föräldrar. Min far lämnade den dåliga arbetsmiljön på färgfabriken och började i stället jobba som brevbärare på posten. Eftersom han tyckte om att springa och röra på sig, var det ett perfekt jobb för honom. På posten blev han kvar tills han var 75 år. Egentligen hade han velat vara kvar ännu längre, för han var i god form. Men det var dags att släppa in de yngre.

Bild på min pappa, taget för några år sedan.

Att leva på pensionen blev en väldig omställning för min far. För att överleva var han tvungen att lämna sin tvårummare och flytta in i en liten etta. Trots degraderingen av lägenheten, räckte inte pengarna till mer än det absolut nödvändigaste. Tandvårdskostnader och kostnader för glasögon, är exempel på stora utgifter, som har raserat hans ekonomi, vid flera tillfällen. Hans önskan att kunna resa och fotografera nu på äldre dagar, har gått om intet.

Min far fann ett extrajobb som reklamutdelare som gav honom en hyfsad slant. Men förra vintern, hände det som inte får hända. Han ramlade och fick väldigt ont i ryggen. Först tog inte sjukvården honom på allvar, utan han fick vänta i flera veckor på att få komma till en läkare som hittade felet. Då konstaterade de att ett revben var brutet och de gav honom en korsett att bära. Eftersom detta inte gjordes direkt när skadan uppstod, har min far inte blivit helt återställd.

Nästa problem var att Socialstyrelsen hade börjat med nya direktiv när det gäller utskrivning av starka värktabletter. Plötsligt får han inte några tabletter så att han kan fungera. I stället blir min far mer och mer förslappad. Han orkar inte göra så mycket och vill inte så mycket heller. Att dela ut reklam var han tvungen att släppa och då har han inte pengar till allt han behöver.

Taget den 17/11

Taget den 17/11

Ett nyligen taget foto på min pappa visar hans senaste problem. Jag ska låta hans egna ord beskriva detta:

Sverige är det enda land där pensionärerna betalar högre skatt än övriga medborgare! Vad får vi då för denna av Allianspartierna så högt skattade orättvisa? Vårdapparaten fungerar trögare än nånsin, åtminstone för oss som inte har har dom feta plånböckerna. 5 jobbskatteavdrag medan pensionerna står mer eller mindre still. Man pratar om en 50-lapp,kanske en 100-lapp mer i månaden. Är det någon som har hört en enda politiker som talar om att hyran går upp i januari? Och var finns solidariteten från arbetarnas sida eller har ni blivit helt frälsta av Alliansens jobbskatteavdragspolitik?

Taget den 4/12

Taget den 4/12

Jag skall nu visa den vård (utläses vanvård) som jag mött dom senaste månaderna. För ca 3 mån sedan fick jag en liten plita i ansiktet. Se bilden ovan. Undan för undan har den växt till en stor blaffa. Utväxten diagnostiserades som keratoakantom och betraktas som en lågrisktumör. Diagnosen fick jag 20/11 på Frölunda Specialistsjukhus efter att en läkare på Carlanderska skickat remiss några veckor tidigare. Tiden 20/11 var ett återbud, annars hade dom inga tider förrän nästa år!

”Snabba på detta nu”sa jag. ”Visst” sa läkaren, varpå hon tydligen vidareremitterade mig till Plastikkirurgiska mottagningen på Sahlgrenska, eftersom jag veckan därpå blev kallad dit för ”bedömning” den 12/12. Nu har jag fått en tid för operation 8/1. Läkaren beklagade att det nu kom en massa helger, så därför kunde jag inte få någon tid innan. Det här är Sverige av idag!

Jag har tidigare sagt att om den växer mer så kommer den nära ögat och då får man problem vid operationen eftersom det fordras en marginal på 4 mm. Det är precis vad som hänt! Den borde tagits bort redan när första bilden togs. Den sista läkaren (12/12) höll med om det. Lik förbannat låter han mig vänta till den 8/1. Det är ju massa helger och då finns ingen personal. Den finns ju inte annars heller! Fy fan för Reinfeldt och co som raserat det mesta som var bra här i Sverige!

 

MAN BRUKAR AVLÄGSNA DESSA TUMÖRER SÅ FORT SOM MÖJLIGT FÖR ATT VARA PÅ DEN SÄKRA SIDAN! Jag dokumenterar med några bilder. 

Taget den 26/12

Taget den 26/12

185 kommentarer på “Läs och sprid! Det här är min pappa

 1. Reblogga detta på Nikodemus Ungh och kommenterade:
  Min erfarenhet av min egen mor som gick bort i cancer förra året är liknande. Hon blev lurad av både det statliga pensionssystemet och av de privata pensionsbolag som hade en klausul som tog hennes pengar som hon sparat ihop. Tacken för att ha arbetat hela sitt liv fram till 70 år var två tandläkarräkningar som ruinerade henne. Den ena var på 25000 och den andra på 42000.

  • Jag beklagar sorgen ❤ ❤ ❤

   Det är riktigt skamligt hur de behandlar de äldre i ett land som Sverige. Jag kunde inte drömma om att utvecklingen skulle gå bakåt som den gör sedan många år. Skrämmande!

   Sambon pensionssparade när jag träffade honom för några år sedan. Något som jag bad honom att sluta med omedelbart. P g a bl. a njursvikt och arbetslösheten i dag, är risken är stor att han inte kommer att få någon stor inkomst tills han får sin låga pension. OM han mot förmodan skulle få ut några pengar av sitt privata sparande, kommer det i stället att minska hans bostadstillägg (som han lär behöva med den låga pensionen).

   Om han blir väldigt sjuk, är det ändå svårt att få ut de pengarna före 55 års ålder. Även om det inte är ett gigantiskt belopp, skulle han behöva dem med tanke på hans situation i dag och han är himla arg för att han inte får ta ut sina privata sparpengar – något han inte hade en aning om innan jag berättade det för honom.

   Eftersom han inte mår bra skulle han vilja lägga de pengarna på sådant som kan vara utvecklande för honom, innan livet är slut.

   Nä, det är säkrare att lägga pengarna i madrassen! Skulle det bli möjligt att avsätta pengar för pensionen ska man köpa värdesaker i stället, med en obefintlig risk för värdeminskning.

  • Här menas nog att det var alliansen som höjde skatten för pensionärer och som sänkte skatter överallt så att det inte blev kvar något till sjukvården och välfärden eller pengar till det allmänna. Och att sossarna inte på detta första året har p g a att dom inte regerar ensamma kunnat göra något åt det och annat som skulle vara ett försök att återställa Sverige till sitt gamla jag som på -50 -60 talet. Så tror jag att dom menar här ovan i sina resonemang .

   • Men sjukvården styrs av Regionen, inte Regeringen. Nu liksom då Reinfeldt satt där. Regionen har varit röd fram till 2014. Man måste kolla upp hur vårt land styrs innan man anklagar de olika partierna till höger och vänster. Det är den skatt vi betalar till just Regionen som står för sjukvården. Under många år (innan Alliansen) var det brister i VGR vad gäller sjukvården med långa köer. Har själv upplevt en del av detta och läst om allt för många som farit illa. Hoppas att den nya Alliansen i VGR får rätsida på detta.

    Nu sitter de röda i Regeringen och de gamla får nu 100-300 kronor mindre att leva på. Men det kanske är bra då det kommer från sossarna. De gör ju aldrig fel…

    Sen finns det inget som heter pensionärsskatt, däremot jobbskatteavdrag. Ett avdrag som gav de med låg lön mer i plånboken… men det var kanske också fel av Alliansen…

    Och den sk bortre parentesen infördes av S och ifrågasattes av V 2005, då många cancersjuka hamnade utanför. Dåligt av Alliansen att inte ta bort denna, utan bara byta namn. Stupstocken är gammal…

    Men hänsyn till världsekonomin så skall vi nog vara glada över att Alliansen satt där när det var som värst i världen, annars hade många haft riktig anledning till att klaga.
    Svensken blir då aldrig nöjd…

  • Gå tillbaks tiden innan Reinfeldt fick makten, då sparka man inte på de svaga o sjuka i samhället. Kommer troligtvis inte att gå o reparera,,,, Pensionärer o sjukskrivna hamnade långt ner och se resultatet, denna man,och många med honom behandlas så här, hoppas operationen går bra, min mamma är multisjuk sen många år och en ständig kamp mot läkarvården och samhället

  • Rickard. Kryp ut i sanningens ljus är du snäll. Vem är det som styr Sverige – egentligen? Jo det är fortfarande Svensk/Tyska föreningens främsta fanbärare – nygamla moderaterna.

 2. Reinfeldt o co? Ledsen men (S) är dom som har nedmonterat det dom själva påstått sig stå vakt för. Dessutom måste jag bara understryka att HSB (Han Som Bestämmer, dvs Göran Persson) var den som började sälja ut och privatisera. Därav att (M) kunde titulera sig Sveriges nya arbetarparti.

  Oavsett politisk tillhörighet så är det fruktansvärt hur vår äldre tas om hand.

 3. Spelar ingen roll vem som har förstört detta land. Ni har redan låtit det ske, medan ni var upptagna med att titta på dumma T-Ve serier. Under tiden har hyenorna berikat sig. Demokrati det är styre av hyenor över åsnor. Gör något åt detta….kolla vad gör Ungern, Island,,,och nu Polen.

  • Ja, för jävligt!!! Politikerna själva skulle få känna på den låga inkomsten!!! Och passa på och släng in lite farliga kemikalier i riksdagshuset till politikersvinen som en julklapp lagom nu till jul… Det är ju snart julafton… 😡

 4. Fy fan så det är och har blivit i detta landet det är ju för jävligt att människor som arbetat hela livet ska behöva uppleva det här

 5. Hade skattekvoten varit densamma idag som 1999 så hade den offentliga sektorn i Sverige haft 220 miljarder kr mer per år att röra sig med. Men sedan det nyliberala systemskiftet i svensk ekonomi går dessa pengar ni i stället till diverse skumma skatteparadis. Folk får den politik de röstar på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s