Läs och sprid! Det här är min pappa

 


Det här är min far. Nu är han 78 år och pensionär sedan många år. Men han slutade inte jobba förrän han var 75 år. Sedan han var en ung grabb, har han arbetat och sedan han var 30 år har han jobbat minst heltid. Efter en bypassoperation för många år sedan, arbetade han halvtid i några år. Men annars har han jobbat och jobbat. Han har aldrig varit hemma på heltid någon längre period. Med tanke på att han arbetade tills han blev 75 år och att han större delen av sitt liv har arbetat betydligt mer än heltid, borde inte de åren som han hade 50% i sjukpension, spela så stor roll. 

När jag var liten jobbade han i en färgfabrik hela dagarna och han tog tacksamt emot all övertid han kunde få. Vi behövde pengarna. Hans baslön var inte särskilt stor och min mor var handikappad och hade en usel sjukpension att leva på.

På fabriken som pappa jobbade i, inandades han en massa farliga kemikalier. På den tiden var det inte så noga med hur de handskades med dem. För att kompensera den dåliga hälsan, började han springa för att må bättre. Det blev Göteborgsvarvet och en massa maratonlopp. Jag fick ofta resa med honom när han skulle springa. Vi var bl a på Visby maraton och Stockholm maraton. Samma år som ”Ingo” Johansson mötte Floyd.

När jag gick i femman skilde sig mina föräldrar. Min far lämnade den dåliga arbetsmiljön på färgfabriken och började i stället jobba som brevbärare på posten. Eftersom han tyckte om att springa och röra på sig, var det ett perfekt jobb för honom. På posten blev han kvar tills han var 75 år. Egentligen hade han velat vara kvar ännu längre, för han var i god form. Men det var dags att släppa in de yngre.

Bild på min pappa, taget för några år sedan.

Att leva på pensionen blev en väldig omställning för min far. För att överleva var han tvungen att lämna sin tvårummare och flytta in i en liten etta. Trots degraderingen av lägenheten, räckte inte pengarna till mer än det absolut nödvändigaste. Tandvårdskostnader och kostnader för glasögon, är exempel på stora utgifter, som har raserat hans ekonomi, vid flera tillfällen. Hans önskan att kunna resa och fotografera nu på äldre dagar, har gått om intet.

Min far fann ett extrajobb som reklamutdelare som gav honom en hyfsad slant. Men förra vintern, hände det som inte får hända. Han ramlade och fick väldigt ont i ryggen. Först tog inte sjukvården honom på allvar, utan han fick vänta i flera veckor på att få komma till en läkare som hittade felet. Då konstaterade de att ett revben var brutet och de gav honom en korsett att bära. Eftersom detta inte gjordes direkt när skadan uppstod, har min far inte blivit helt återställd.

Nästa problem var att Socialstyrelsen hade börjat med nya direktiv när det gäller utskrivning av starka värktabletter. Plötsligt får han inte några tabletter så att han kan fungera. I stället blir min far mer och mer förslappad. Han orkar inte göra så mycket och vill inte så mycket heller. Att dela ut reklam var han tvungen att släppa och då har han inte pengar till allt han behöver.

Taget den 17/11

Taget den 17/11

Ett nyligen taget foto på min pappa visar hans senaste problem. Jag ska låta hans egna ord beskriva detta:

Sverige är det enda land där pensionärerna betalar högre skatt än övriga medborgare! Vad får vi då för denna av Allianspartierna så högt skattade orättvisa? Vårdapparaten fungerar trögare än nånsin, åtminstone för oss som inte har har dom feta plånböckerna. 5 jobbskatteavdrag medan pensionerna står mer eller mindre still. Man pratar om en 50-lapp,kanske en 100-lapp mer i månaden. Är det någon som har hört en enda politiker som talar om att hyran går upp i januari? Och var finns solidariteten från arbetarnas sida eller har ni blivit helt frälsta av Alliansens jobbskatteavdragspolitik?

Taget den 4/12

Taget den 4/12

Jag skall nu visa den vård (utläses vanvård) som jag mött dom senaste månaderna. För ca 3 mån sedan fick jag en liten plita i ansiktet. Se bilden ovan. Undan för undan har den växt till en stor blaffa. Utväxten diagnostiserades som keratoakantom och betraktas som en lågrisktumör. Diagnosen fick jag 20/11 på Frölunda Specialistsjukhus efter att en läkare på Carlanderska skickat remiss några veckor tidigare. Tiden 20/11 var ett återbud, annars hade dom inga tider förrän nästa år!

”Snabba på detta nu”sa jag. ”Visst” sa läkaren, varpå hon tydligen vidareremitterade mig till Plastikkirurgiska mottagningen på Sahlgrenska, eftersom jag veckan därpå blev kallad dit för ”bedömning” den 12/12. Nu har jag fått en tid för operation 8/1. Läkaren beklagade att det nu kom en massa helger, så därför kunde jag inte få någon tid innan. Det här är Sverige av idag!

Jag har tidigare sagt att om den växer mer så kommer den nära ögat och då får man problem vid operationen eftersom det fordras en marginal på 4 mm. Det är precis vad som hänt! Den borde tagits bort redan när första bilden togs. Den sista läkaren (12/12) höll med om det. Lik förbannat låter han mig vänta till den 8/1. Det är ju massa helger och då finns ingen personal. Den finns ju inte annars heller! Fy fan för Reinfeldt och co som raserat det mesta som var bra här i Sverige!

 

MAN BRUKAR AVLÄGSNA DESSA TUMÖRER SÅ FORT SOM MÖJLIGT FÖR ATT VARA PÅ DEN SÄKRA SIDAN! Jag dokumenterar med några bilder. 

Taget den 26/12

Taget den 26/12

184 kommentarer på “Läs och sprid! Det här är min pappa

 1. Denna bild på ”pappan” är dagens Sverige, orsakad av svenska politiker.
  Dessvärre finns det de som är sju resor värre drabbade i ”Det Nya Sverige”.
  Fy f*n, säger jag bara

 2. Dr Pepper. Att vården skulle ha varit lika dålig i 40-50 år stämmer inte. Idag kan man få sitta och vänta i timmar i vänterummen innan någon läkare dyker upp, Så var det inte förr. Det har skurits ner på personal och belastningen är för hög. Jag har märkt av en stor skillnad på vården jämfört med förr. Till det sämre. Det har aldrig klagats så mycket på vården som det gör idag. Vad beror det på tror du?
  Hur kan man säga att de sänkta skatterna har gjort vården bättre? Skattesänkningar med lånade pengar? Inte har de lagts till vården iallafall. Läs tidningar om hur illa ställt det är. Det står ju var och varannan dag någonting om folk som inte får vård i rätt tid.

  • Jag satt som liten grabb med bruten arm och väntade på vård i nästan 5 timmar och det var 1975 ganska exakt 40 år sen så vården har alltid varit fylld av väntan snarare än förväntan. Sen om man studerar lite mera ingående så har statens skatteintäkter ÖKAT under alliansens tid med 350 miljarder sek per år men det spelar ingen roll hur mycket skatteintäkter vi har när vi dels ger bort dom till över 100 000 flyktingar/invandrare varje år, och resten slösar vi på allt annat än vård, skola och omsorg.

   • Men ja vad bra att du har koll på fakta! vet du ens hur mycket pengar invandrare får i bidrag varje år? 8 miljarder och vi tjänar mer på dem din ignorante fan! sluta skylla allt på dem och inse att problemen finns och allting kretsar inte tunt invandringen.

 3. Gäller skylla på den man skall skylla på, Tage Erlander och socialdemokratiska partiet!

  Tage Erlander och socialdemokratin byggde upp en tung och poltikerstyrd organisation som har höga overhead kostnader. Alltså kostnader som äter upp skattepengar. Dyra lokaler, dyra avtal, dyra poltikerarvoden mm. Det här gör att trotts vi har rekord i antal kronor till sjukvården (enligt Sveriges kommuner och landsting) så fungerar det inte.

  Socialdemokratins 1960-tals taktik var att skatterna hela tiden skulle dra in obegränsat med pengar. Inga krav på kontroll att enheterna producerade vård. Så har det varit med få undantag som St Görans sjukhus i Stockholm. Där mer vård per skattekrona sker än på något annat sjukhus i 08-regionen. Patienterna är nöjdare och även de som jobbar där. Fast den offentliga vården är inte där ännu.

  Vi måste skrota den stora politiska apparaten kring vården.

  I USA hade läkarna blivit stämda och de inte agerat. Det hade löst omgående.
  I Danmark och Norge har man med lagkrav på att hålla nere vårdköerna. I Sverige bryts det dagligen för modellen hur sjukvård hanteras är föråldrade.

  Dags att förändra sjukvården och dess förutsättningar nu!

 4. Demokratur!?

  Finns många botemedel mot cancer…
  Vegankost är det absolut bästa alternativet.
  Detta pga att cancer inte kan leva i en väl syresatt basisk miljö.
  Natriumbikarbonat är också ett bra sätt att slåss mot cancern, 2 tsk i ett glas vatten…upprepa( ha gärna i citron i vattnet för att basa kroppen då citron blir basiskt väl i magen)
  Cannabisolja med hög THC-halt är också ett bra botemedel som de stora läkemedelsbolagen försöker hålla hemligt. (kolla phoenix tears)

  MVH // FUCK THE SYSTEM

  • Vegankist?? Tror du inte att veganer kan få cancer? Jag har ögoncancer och inte beror det på kosten. Det är ett födelsemärke i ögat som vuxit. En massa olika koster och annat humbugg hjälper inte. Kom ner på jorden. Det vi kan påverka är att sluta röka och drucka sprit.

  • Det är en tablett som blivande mammor tog mot värk eller om det var mot illamående, det heter neurosedyn (vet ej hur det stavas), men det skadade ca 10000 barn mellan 1956 till 1960. Det används nu mot Aids, Spetälska och cancertumörer,. På cancertumörer stoppar det blodkärlstillväxten så tumören kan inte växa och den krymper. Det rätta namnet på innehållet är Talidomid tror jag som inte har någon läkarutbildning alls. Det är inte tillåtet i Sverige, men man kan söka dispens för att använda det. det är även stränga regler för personer i fertil ålder , de får inte avla barn för det är stor risk att barnet blir skadat. Massor av info. om detta finns att söka på googles och andra sökmotorer.

  • Men härregud endå!
   Dobbie à Delid, du borde göra lite research, sluta göra det som tydligen gör dig dum i huvudet, och komma ner på jorden igen.
   Vad är et syresatt basisk miljö? Grejjen är den, att laboratorieundersökelser visar att PH runt cancer är låg, altså syrisk.
   Om du tror att det på något vis går att ändra kroppens PH genom att äta natrium bikarbonat, så tar du fel. Kroppen reglerar PH ganska noga, eftersom en ändring i PH är direkt dödlig i kroppen (Read – Acidosis).
   Sitron blir inte basisk i magen, där finns redan saltsyra, och ingen syra blir magisk sätt basisk i kontakt med en starkare syra. Sålänge det är i en vattenlösning (Molariteten för saltsyra i magsäcken är kring 0.1M, det finns också vatten där) vill syran dissociera och bilda en konjugatbas och dissocierade salter. Grejjen är endå den, att PH vil sjunka.
   Vegankost är inte et botemedel mot cancer, eftersom INGET i vegankost har substanser som ger minskat blodtilförsel til cancer, de stimulerar inte makrofager til att äta upp skitet, inget alls.
   När cancern är där, skall den botas med riktiga medel, som kirurgi, cytotoxiner, strålning etc.
   Det där jävla struntet du kommer med här är direkt farlit för folk. Om vissa kneppa människor väljer att tro på dig, och heller sitta och dricka citronvatten istället för att söka riktig vård, då dör dom.
   Hälsningar från Läkarlinjen.

 5. Fy fan va ledsen jag blir när jag läser sånt här! Jag har jobbat i vården åt Stockholmsläns landsting i 32 år som undersköterska. Är nu pensionerad sedan 7år. Gode gud låt mig slippa undan med ett hjärtstopp eller något annat som går fort så att man slipper sluta sitt liv på detta sett. Har älskat mitt jobb, där jag har kunnat hjälpa många gamla och unga. Det har gett mig en otrolig styrka.Mina leder i kroppen har tagit stryk av mitt tunga men trivsamma jobb. Annars är jag en frisk och lycklig pensionär. Hoppas att det inte kommer att sluta med något liknande. Utan med att alla mäniskor i Sverige ska ha rätt till samma vård när man blir sjuk.

 6. prova smörj in med neem olja vet ej om det gör någon skillnad men det tar bort bakterier och virus iallafall. tumörer vet jag ej.

 7. Inkompetens inom sjukvården finns oavsett vem som regerar. Hade min pappa nöjt sig med vad den utsedda vårdinrättningen sagt skulle han inte blivit opererad överhuvudtaget för han var ”för gammal”. Nu hittade han en annan läkare (fortfarande landstinget) som såg till att han blev inskriven på Löwenströmska istället för Karolinska…det tog 2 veckor sedan var han opererad och klar. Det gäller att försöka styra runt inkompetensen och ointresset för människor.

 8. Det spelar ingen roll idag vilket parti som regerar i Sverige det är lika illa med sjukvården oavsett partier.

 9. hmm, förstår inte sjukvårdens problem, jag hade en liten knöl i pannan som började växa, inte så stor som den på bilden men gick till hälsocentralen betalade typ 200:- dom lokalbedövade o tog bort den. så vad är skillnaden.

 10. Jag tycker det är för jävligt att det kan vara såhär, och jag tycker det är för jävligt när någon får vänta i 7 timmar på akuten som en kvinna jag pratade med häromdagen fått göra.
  Men det är inte Reinfeldts fel. Påstår man detta är man ej påläst utan man lyssnar bara på sina vänsterkompisar som hatar borgare… eller nåt.
  Kommunerna har mer pengar en någonsin men varför blir det då såhär?
  Ansvaret ska troligen utkrävas mycket längre ner på skalan. Landstinget? Kommunal nivå? Tjänstemän?
  Göteborg som varit rött hur länge som helst har skitlånga köer till vården tex.
  Det anställs för dåligt och pengar går till höjda löner istället kanske?
  Det finns de som hävdar att läkarlobbyn bromsar anställandet av läkare för att om det finns brist kan dom gräva guld?
  Vad vet jag.. vad jag vet är att under alliansens 8 år har det gått ut mer pengar än någonsin till omsorg. Varför det blir pannkaka beror väl som vanligt på kompetensbrist och girighet.
  Det finns massor av fakta om detta. Läs istället för att gissa att det nog är Reinfeldts fel, för det stämmer inte.

  • Nu förstår jag inte riktigt. Det hae varit borgerligt styre i över 8 år. Hur är detta vänster politik? Hur pengar fördelas ät mycket riktigt politiker som bestämmer liksom regler. Regeringen kan ju ge durektiv men kommunalpolitiker och landsting gör sina egna bedömningar. Har aldrig märkt någon förbättring på nånting hitills med privat regi utom möjligen för d som har råd att betala extra. Verkar som om ni på höger inte har förmåga att ta ansvar gör någonting över huvud taget. Allt går att skylla på vänsterkanten oavsett vilket. Äh väx upp någon gång . Trött på barnsligt skylla ifrån sig beteende hela tiden. Samma med korrupt meda (privat regi)
   Som skäller på Löfven vad sjutton han än gör. Även im han inte har andra val ön d han gort. Fy sjutton. Försämringar för den canliga människan och elittänkande. Ta från de fattiga ge till de rika utrota alla som inte platsar. Usch!

  • Läste en insändare i gp för ett par dagar sen. En pensionär jämförde de fem senaste årens deklarationer och har enligt egen utsago tjänat 12-15000 kronor på alliansens politik. Visst vi borde pensionärer betala betydligt mindre i skatt. Det är ju de som som varit med o bidragit länge till vårt välfärdssamhälle.
   Får avsluta med min avsky för sossepolitik. Bidrag o hjälp till alla. Titta bara våra rumänska tiggare som nu mera får tak över huvudet mm i Malmö.

   I flera hundra år har de flesta tagit avstånd från Zigenare, men nu ska vi helt plötslig dalta med dom. Det räcker inte o säga att man vill arbeta. Man måste ha utbildning o vara kompetent o lära sig språk.

 11. I completely understand how your father feels. The same hospital caused me to wait 6 month’s for my surgery which caused my tumour to grow to nearly 3kg and I had to have a full hysterectomy at the age of 32. If I had known better, I would of reported it to the authorities.

 12. Det är bedrövligt för att inte säga skandal hur man kan behandla en äldre man så en man dessutom som hela sitt liv bara har gjort rätt för sig och mer till. Han är mer än värd att få må bra på äldre dagar..I stället drabbas han av detta.

 13. Tyvärr bara pengar som styr även Sverige nu o dom som har pengar vill ha mera…
  Inte inkompetens inom sjukvården dom kan nog men dom får inte ???
  Vilka har styrt Sverige dom sista åren ???

 14. Hej! Sorgligt att höra om din pappas situation. Hamnade själv i en liknande situation inför en operation i Stockholm och tänkte dela med mig om hur jag löste det.
  1. Vänd er till privat vård. Det många inte vet är att de i sin tur ”fakturerar” kommunen/landstinget vilket gör att det inte bör innebära några högre kostnader för er. I mitt fall kostade det mig inget mer än om jag fått operationen utförd av allmän vård (vilket jag borde ha fått). Detta beror kanske på fall till fall, men fråga kliniken – det kan ju vara så att de fakturerar vidare, även i ert fall.
  2. Vänd er till annan kommun. Man kan själv arrangera att få operation utförd via en annan kommun. Dock måste man själv ringa runt och fråga efter plats, och finns det plats och möjlighet i annan kommun får man (själv) begära ut sina journaler m.m. och se till att de kommer till den kommun/läkare där operationen kan utföras.

  Vårdgarantin är tyvärr ett skämt. Jag förstår att den allmänna kommunens sjukhus är både underbemannade och stramt hållna av budget. Den information jag nämnt ovan fick jag luska ut själv. I mitt fall var situationen livshotande, vilket gav mig både ilskan och anledning att gräva djupare. Fick det verkligen gå till så här? Vilka andra alternativ fanns? Hade tänkt skuldsätta mig för att få operation via privata vården, men upptäckte att de (i alla fall i mitt fall) fakturerar vidare. Den ordinarie vården nämner inte något om andra alternativ. Oerhört tragiskt att det anses viktigare att hålla budget än att rädda någons liv. Hoppas ni kommer till rätta med er situation.

 15. Ok fast ett brutet revben gör man inget åt? Och inte ska man behöva värktabletter flera veckor/månader efteråt heller. Låter som det är nått annat Och att ta bort en lågrisk cancer efter mindre än 2 månader trots julhelger tycker jag är fantastiskt. Vilken sjukvård. Sverige är fantastiskt

  • Jag hade fått uppfattningen om att det var ett brutet revben, men det visade sig att det var en fraktur i ryggen som gjorde väldigt ont. Han har fortfarande ont och har behöv av bättre värktabletter. Diagnosen keratoakantom ställdes utan biopsin och de kan därför inte vara helt säkra på att den är godartad. Sen är det så att han oroar sig för att hans enda friska öga ska skadas.

 16. Herregud vad gnäller ni för otacksamma människa? Vänta som alla andra i vårdkön utan att gråta ut i media. Klart man inte får någon förtur i kön när det inte är något akut problem. Problemet med sverige idag är att det finns en massa otacksamma sossar som vill ha allt fort och gratis utan att göra rätt för sig först 😦

  • Kallar du det otacksamt, för att min far inte vill riskera att förlora sitt enda friska öga? Är det otacksamt att han är orolig över vad han egentligen har i ansiktet, eftersom de inte har gjort en biopsi som är det enda sättet att vara säkra på att det inte är en allvarlig tumör? För övrigt, så är inte min far Sosse.

 17. Illa hanterat – kan jag ställa upp på, men en sakupplysning bara: Det är Landstingen som har ansvaret för sjukvården i Sverige – inte staten, inte ”Reinfeldt”… Kolla upp vilka som styr i DITT Landsting!…

  • Korrekt, Kjell. Det har aldrig funnits så mycket pengar som nu i kommuner och landsting, så felet är nog hur man använder dessa pengar. Att allting kan skyllas på Alliansen är vänsterretorik, inte objektiv bedömning.

 18. Sjukvården raserade Socialdemokraterna -främst ansvarig Tage Erlander – den 1:a januari 1970.
  Men det är Ni för unga för att förstå.

 19. Exakt samma sak m min man o det sitter på samma ställe.. Ett litet märke som ständigt blödde i maj/ juni.. Fick träffa sjuksköterska i augusti. Det ser inte bra ut sa hon.. Fick en läkartid(husläkare ) 2 månader efter! Sedan ytterligare 2 månader träffade hudlökaren som sa – Det måste bort… Fått tid till operation den 16/1.. Svensk sjukvård 2014👎👎👎👎👎

 20. I USA hade operationen skett inom 1 vecka. Sverige har alltid varit ett U-land när det gäller sjukvården pga vänstervridna förtryckare. Punkt.

 21. Hoppas du tar detta mer som lugnande än som avfärdande.

  Ja det ser läskigt ut, men det ÄR INTE FARLIGT.
  Man tar bort det för att slippa ha en stor ful grunka i ansiktet, inte för att man dör annars. Om man inte gör nåt alls, kommer den försvinna av sig själv.

  Ja, den växer så här snabbt, men bara precis den här perioden sen stannar det av:


  Keratoakantom anses i grunden som en godartad hudtumör men i mikroskop liknar den en skivepitelcancer. En stor skillnad är hur snabbt den tillväxer. Keratoakantomet växer på några veckor till en stor tumör på 1-2 cm i diameter medan en skivepitelcancer måste växa flera månader eller till och med år för att bli lika stor. Keratoakantomet försvinner av sig själv om man väntar men eftersom det är så svårt att säkert skilja det från en skivepitelcancer opererar man vanligen bort det och skickar förändringen för analys för att få en säker diagnos.
  Keratoakantomet sitter ofta i ansiktet och är en vulkanliknande förändring med en central krater/hornplugg.
  – See more at: http://kvartersdoktorn.se/…/39…/255-keratoakantom… ”

  Å andra sidan KAN man ha feldiagnosticerat, men det är inte ett exempel på en person som vården vanvårdar, inte nödvändigtvis..

 22. Känns trevligt som företagare att betala närmare 50% i skatt till ett samhälle med så dålig sjukvård och allt annat som fungerar illa idag . Man blir nästan mörkrädd när man tänker på vad som händer en själv om man skulle bli sjuk , skadad eller gammal som vi alla nån gång blir ? 😦

 23. Hudcancer och leverfläckar
  Effektiv behandling av Hudcancer. Det finns faktiskt en fantastiskt effektiv behandling man själv kan göra på olika former av hudcancer. Detta helt utan några som helst kirurgiska ingrepp. Mest effektiv verkar behandlingen vara på basaliom, dvs basalcellscancer – men även aktinisk keratos, ett förstadie till skivepitelcancer – svarar många gånger också på behandlingen. Behandlingen går ut på att man gör en blandning av C-vitaminpulver (gärna magnesiumaskorbat som inte är så surt och frätande som askorbinsyra) och kolloidalt silver. Gör blandningen i form av en lite lösare gröt. Denna appliceras sedan flera gånger per dag på hudcancern, som på några dagar kommer skrumpna ihop och börja falla av. Man kan återfukta gröten genom att spraya lite KS på också. Till slut kan man försiktigt massera bort resterna av cancern och finner då att huden läkt ihop utan att ett enda märke finns kvar. C-vitaminet oxiderar cancern och silverjonerna hjälper till att syresätta vävnaden, samt skapar stamceller som ser till att läkningen kommer till stånd utan ärrvävnad. Cancer kan inte existera i en syrerik miljö utan vill ha en sur och syrefattig omgivning. Den ortomolekulära forskningsorganisationen Orthomolecular.org, har publicerat ett papper med forskning kring denna form av cancerbehandling:

  http://orthomolecular.org/resources/omns/v03n12.shtml

 24. Detta är en skam för Sverige, att vi behandlar våra egna på det här viset är för jävligt. Vi svenskar får kämpa för varje krona varje dag för att överleva medans dessa otacksamma svartskallar som kommer hit och snyltar och begår brott får allt dem pekar på enbart för att politikerna och myndigheterna inte vill bli kallade för rasister. FY FAN!!!!

 25. Känna väner det är så i livet , när man jobbar allt är bro, när man är sjuk alla vill undvika mänskliga problem, sorglig för dit far och hella HÄLSO
  SVENSKA SISTEM. KRIA PÅ DIT FAR.! Önskar Vuk M. VARG.

 26. Det måste ju ändå ha blivit pengar från lönen, så långt efter 65 år, det är ju 10 år extra. Hur har de andra det då, de som har gått arbetslösa innan pensionen. Vart tog pengarna vägen, man bara undrar? Jag trodde alla visste om att man är tvungen till att spara pengar för att ha på äldre dagar?

 27. BNP sjukvård i Svergie 7-8%. BNP sjukvård i USA 12-13%, Trots detta räknas ca 45
  Millioner USA medborgarna tillhöra kategorin mycket fattiga (Ulandsnivå) detta av en
  Total befolkning på ca 300 Millioner innevånare.På Sjukhusen i USA springer advokater,försäkringsbolagsagenter som söker anledning att hitta skadeståndsskyldiga.Dvs ytterligare kostnader som belastar BNP.
  .

   • Du har helt rätt och instämmer att det ej har med just detta fall att göra.däremot pallar jag inte med alla politiska gnällspikar som tror att allt är så dåligt och blandar
    In vissa länders så kallade effektiva sjukvård (kollade nyss USA 17% av BNP
    Tycker att USA är världen bästa land men tyvärr på samma gång ett av de sämsta
    45000000 av 300000000 Lever utanför.Alltså 255000000 Har det i snitt lite bättre
    En vi svenskar o det är dessa som tar ca 90% av sjukvårdens kostnader.
    Rätta mig om jag har fel. Mvh Kristian

   • Jag är inte så insatt i siffrorna i USA och inte heller när det gäller Sverige, bortsett från vissa grupper. Men för min del skulle det räcka med att en enda person lever i utanförskap och utsatthet, för att jag skulle reagera. Och jag utgår från den verklighet som jag ser och känner till.

    Och du har rätt i att det finns människor som gnäller för allt och ingenting. Jag har själv befunnit mig i ett känsloläge, då allt som hände mig var samhällets fel. Inte för att det inte fanns någon grund. för det kan jag lova dig att det fanns med råge. Men om andra stod för att 30% av mitt liv var ett helvete, så gav det mig en ursäkt för att slippa hantera det som annars hade kunnat fungera. Allt var samhällets fel i mina ögon, eftersom deras agerande stal min ork.

    Så småningom ändrade jag inställning och insåg att det var meningslöst att fokusera på det som jag inte kunde påverka. I stället la jag energin på det som bara hängde på min personliga förmåga. Det betyder inte att jag nödvändigtvis slutade att kämpa mot de hinder som andra orsakade, men jag såg först och främst till att orka fixa det jag faktiskt kunde själv.

 28. Nätdejta är hemskt, själv åker jag alltid över sundet o får de gjort där och gör en fuling, vänte tiden är noll.

 29. Först och främst…Jag ber för din far!

  Och FYFAN OCH I HELVETE FÖR DETTA VÄRDELÖSA JÄVLA SAMHÄLLE VI LEVER I!!!!!! Kollade nyss på the 11th hour så är ännu mer arg och frustrerad på mänskligheten…..Sen att läsa detta, nä jag fäller fan en tår.

 30. tänk att de aldrig blir bra.. behöva ha en stor tumör i ansiktet på julafton när man kunde tagit bort den innan

 31. Det börjar bli dags att flytta utomlands. Sverige blir ett sämre och sämre samhälle.
  Bankerna får låna pengar grattis och vi kunder står för deras vinster. Bankerna är det nya utnyttjar systemet i Sverige. Jobbar man hårt så ska ju hälften går till staten och är man egenföretagare så ska ska man dela med sig ännu mera även om man jobbar dygnet runt som egen, Allt känns som mycket bättre förut.

 32. Vad bra att ni skriver om detta. Jag känner hur man blir illa behandlad hela sitt liv. Det är skamligt. Svenska regering och svenska myndigheter har gjort rykte ut i världen att alla har så bra, alla får hjälp när de behöver och att svenskar vill inte jobba …ect. Jag kan skriva mycket om detta. Men då ska se ut som en bok. Jag känner med dig och din pappa.det saknas ord att beskriva sin smärta över detta.

 33. Jag har jobbat inom vården sen 1979. Det var en lång väntan på akuten för många redan då. Det inte patienterna fick reda på varför det blev denna väntan, det var att ambulansen kommer in bakvägen med skadade patienter som måste bli behandlade först så att dom inte ska dö.
  Det som personalen missade och missar fortfarande det är att gå ut i väntrummet och berätta detta. Och det är inget som patienterna tänker på när dom sitter där med sina egna problem/smärtor.
  Varför fattas det så mycket personal då??? Ja inte är det regeringens fel, det är kommunal som inte kämpar mer för att våra löner ska öka. Jag har jobbat över 30 år och har en lön på ca 23 500 kr. Vad tror ni det blir för pension av det???
  Hade det varit bättre löner har det oxå funnits personal. Under min tid inom vården är det många som slutat och ändrat inriktning för att dom har inte råd med den låga lönen. Med tanke på pension, försörja familj, semester o ev sparande.
  Nån socialdemokrat i regeringen sa “jag har bara ökat min lön med 3%” och tyckte han var så duktig. Då säger jag så här; 3% på hans lön och min lön är en stoooor skillnad i reda pengar. Vilket han inte nämnde.
  Vi får ju inte strejka, det drabbar ju tredje part, det är jag och ni som behöver vård. Det enda vi får göra är att ha övertidsblockad. Tror ni att kommunal jobbar i en sån situation för högre löner till oss? Det kan ni nog räkna ut själva vad dom gör, el inte gör. Jag har varit med om en sådan.
  Vad kan sjukhusen etc göra för att få mer personal att jobba med sjuka människor. Dom behöver se över alla chefer som finns. Du har den “minsta” chefen, han har flera chefer över sig. Behövs det…nej. Det finns enormt mycket kontorspersonal. På ett ställe jag jobbade fanns det mer kontorspersonal än personal som tog hand om dom sjuka.
  Som avslut skulle jag vilja säga till “pappan”; det finns ett alternativ och det är att sätta sig på plats och vägra gå därifrån innan operationen är utförd. Vissa saker ska man inte acceptera. Bra om man kan ha med sig en reporter, jag lovar att dom inte vill skämma ut sig och få det skrivit i nån tidning. Blir det ändå ingen operation så kommer allt att bli skrivet.
  Ju fler som vågar och orkar vara starka i sin utsatta situation ju fortare kommer det att ske förändringar

 34. Gällande det ekonomiska så kommer några frågetecken. Om man har jobbat i långt över 50 år, hade han aldrig reflekterat över de faktum att det är bra att lägga undan lite pengar varje månad? Jag förstår absolut att dom första åren var tuffa men sjuk mamma och allt dedär. Men sen då? Ett barn att försörja och ganska många år som ensamboende och heltidsarbetande och trots det inte spara några större summor pengar? Sannolikt har han, likt många andra svenkar haft inställningen att lönen ska brännas upp varje månad trots att han åratal bott ensam i en två-rummare o jobbat heltid många år efter normal pensions-ålder. Varför planerade han inte inför framtiden bättre?

  • I sin enkelhet, är det lätt att resonera så, men det är många delar att se till för att få ihop en helhet. Jag kan inte skriva ner allt om hans liv, eftersom det skulle bli alldeles för omfattande och dessutom måste jag tänka på hans integritet. Men en del i det hela, är att han har hjälpt mig när jag har varit i utsatta situationer och det är en historia för sig själv som kommer att kunna läsas när jag är klar med min självbiografi. Sen när det gäller dina slutsatser, så kan jag säga att han varken har haft inställningen att bränna varenda öre när lönen kom varje månad eller varit en superekonomisk sparare. Olyckliga omständigheter har gjort att han inte har kunnat säkra sin ekonomiska framtid med en buffert.

 35. Det här är givetvis inte kul att läsa men vad ska vi göra åt det?

  Girigheten i samhället är enorm, både på privat ekonomisk nivå och politisk. Alla ska tjäna enorma summor på sitt arbete, på sina bostäder på i princip allting från gamla semiantika plåtburkar i dåligt skick till en nedspydd och säkerhetsvidrig bilbarnstol.

  Samtidigt när de flesta förväntas ha massor av pengar i sina egna fickor tror de att vi ska även ska kunna ha den bästa skolan, sjukvården och kollektivtrafiken möjligt.

  Berätta hur vi ska göra för att kunna hjälpa alla och samtidigt leva i lyx, jag förstår åtminstone inte det.

  • Det går inte att skapa en perfekt värld, när inte varje människa är en exakt kopia av varandra, med samma åsikter och känslor. Men det är heller inte så att de flesta kräver en massa pengar. Tillräckligt för ett drägligt liv, är en helt annan sak. Jag behöver mer pengar för att leva drägligt, men så länge det finns andra i sämre situationer, anser jag att de ska prioriteras.

   Ett bra exempel på ett agerande tvärtemot till mina åsikter är A-kassan som S+MP hade med i sin budget. De höjer taket med 230 kronor och golvet med 30 kronor. De som har minst inkomst bland arbetslösa (bortsett från de helt inkomstlösa), får en knappt märkbar förändring, medan några av de som har mest får betydligt mer.

   Dessutom slopar de den utlovade förbättringen med A-kassan, som hade gagnat både de som har lägre och högre ersättning, att höja från 65% till 80%. Det hade min sambo tjänat på och jag hade accepterat att de hade väntat med detta, OM de i stället hade ökat enbart golvet, så att de som har det ännu sämre än oss hade fått det bättre först.

 36. hemskt! Odugliga politiker!
  Och angående k. kanske det går fortare om man frågar i Finland eller Norge eller kanske Danmark??

  • Ja, den gick bra och han kan äntligen slappna av 🙂 De gjorde den där biopsin i samma veva (den som ska göras direkt för att utesluta att det är en farlig tumör) och väntar svar på det. Han känner sig dock inte orolig, utan litar på sin känsla att det var godartat.

 37. Ping: Operationen gick bra | Tankar utan avbrott

 38. Enligt Västra Götalandsregionens regelverk ska en remiss till specialistvård behandlas inom 3 dgr. Eftersom offentlig vård ofta inte klarar 3-månadersregeln för åtgärd så sänds remissen i många fall till privat vårdgivare. Där behöver man sällan vänta länge på behandling. Tyvärr gäller ”armbågsmetoden”. Man måste gå på de ansvariga och ifrågasätta när vården (och annat) inte fungerar. Speciellt viktigt blir detta för de som passerat ”bäst före-datum”, alltså 65. Här frångår man principen om allas lika värde och prioriterar ner, tvärt emot reglementet. Det kan vara jobbigt och tidsödande att hitta rätt person, men att kontakta Patientombudsmannen är en bra början. Alternativet är att vänta tills vårdkvarnen malt färdigt och då kan det vara för sent, eller – som i din pappas fall – innebära komplikationer.
  Skönt i alla fall att det löst sig så här långt!

 39. Trött på denna okunskap… Mig veterligen har socialdemokraterna styrt Göteborg de senaste 30 åren (först 2014 IOM valet ändrades detta till en kombination). Det är alltså inte de borgerliga partiernas fel att vård och skola ser ut som den gör i Göteborg. Skolorna får betydligt lägre skolpeng i Göteborg än alliansstyrda städer. Vad gäller sjukdomen är det också utformat och budgeterat av SOSSAR. Hur vården ser ut i Göteborg är alltså inte alliansens eller regeringens fel. De flesta vet inte hur politiken fungerar i Sverige (uppenbarligen). Vilket sossar i Göteborg utnyttjar, de utnyttjar människors okunskaper och pekar finger (som alltid). Fast det är dom själva som totalt förstört Göteborg. Under årtionden.

 40. Ping: Pappa har fått provsvaren på tumören – dags för operation igen | Tankar utan avbrott

 41. Var keratoakantom diagnostiserad med vävnadsprov? Om ja-man behöver inte operera bort när,försvinner av dig själv.
  Om diagnosen var endast klinisk-läkaren gjorde fel eftersom skivepitelcancer bör uteslutas i första hand

  • Läkarna tog inget prov överhuvudtaget. Det var just det, som gjorde att vi reagerade så här. De tog ett sådant prov först flera månader senare när han fick komma på operation. Läkaren på Sahlgrenska sa då att det borde ha opererats tidigare.

   En tid efter operationen fick han ett svar och en ny tid för operation igen. De var tvungna att gå djupare för att det hade spridit sig. Nu väntar han igen efter andra operationen. Vi är dock hoppfulla eftersom det har gått ganska lång tid nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s